Erotikával az Egészségért

A szex és az egészség köszönőviszonya !?

 

....talán mégsem olyan tabu?

 

                              

 
A szexuális élet előnyei jelentősen túlmutatnak a hálószoba falain. A nagy hévben senki nem gondol arra, hogy a szex segít többek között az egészséges testsúly megtartásában is. Bár mindennapjainkat átszövi a szexualitás, mégis sokszor megvetéssel vagy éppen elpirulva beszélünk róla. Ezért nem árt, ha megismerjük a szex mint az élet alap kövének néhány jótékony hatását.Csökkenti a stresszt

Nagyon fontos, hogy a szex csökkenti a vérnyomást és a stressz tüneteit. Egy vizsgálat során azt mérték fel kutatók, hogy a különböző szexuális életet élő egyének vérnyomása hogyan változik, ha nagy tömeg előtt kell fejben számolni. Az eredmények azt mutatták, hogy rendezett nemi élet kapcsán alacsonyabb vérnyomások mérhetők.

Erősíti az immunrendszert

A szexuális egészség fizikai egészséget szül. Hetente egy-két alkalom már emeli a vérben az immunglobulin-A szintjét, ez a molekulacsoport a légúti fertőzések ellen véd. Érdekes módon a heti két alkalomnál gyakoribb szexuális élet már nem eredményez olyan kifejezett IgA szintnövekedést.

Égeti a kalóriákat

Harminc perc alatt több mint 85 kalória ég el. Nem sok, de mégis számít: 42 félórás aktus már 3750 kalória, ez több mint fél kiló fogyás. Természetesen ugyanez a hatás 21 egyórás menettel is elérhető. Az optimális fogyasztó hatás érdekében azonban mind fizikai, mind pszichés erőfeszítésre szükség van.

Erősíti a keringési rendszert

Nem igaz, hogy időseknél a szex stroke-ot okozhat. Egy vizsgálatban 914 férfit követtek több mint 20 éven át, és az eredmények szerint nem volt kimutatható összefüggés a stroke és a nemi élet intenzitása között. Fontosabb azonban, hogy a heti két alkalommal gyakorolt szexuális élet felére csökkenti a szívroham kockázatát. 5. Javítja az önbecsülést

Még az egészséges önértékeléssel bíró egyének is élnek szexuális életet azért, hogy elégedettek legyenek magukkal. A jó szex a megfelelő önbecsülésnél kezdődik, de az érzelmes és odaadó aktus javítja is az önbecsülést.

Erősíti az intimitást

A szex és az orgazmus emeli az oxitocin szintjét, ez pedig segíti a bizalmas kapcsolatok kialakulását. Az úgynevezett „szerelem-hormon” hatására nő az igényünk az ölelések, simogatások iránt, és adakozóbbak is leszünk.

Csökkenti a fájdalmat

Az oxitocin felszabadulásakor endorfinok termelődnek, ezek pedig hatékony fájdalomcsillapítók. Kedvezően alakulhat tehát a fejfájás, az ízületi gyulladás és a reuma, egy aktus után.

Véd a prosztatarák ellen

A rendszeres magömlés csökkenti a későbbi korban kialakuló prosztatarákot, különösen a huszonéves férfiak esetében. Idősebb korban már alig tulajdonítható védő hatás az ejakulációknak, a húsz éves korban hetente legalább ötszöri magömlés viszont harmadával csökkenti a prosztatarák kockázatát.

Erősíti a medencefenék izmait

Az aktus közben végzett Kegel-gyakorlatok számos előnnyel járnak. Az intenzívebb élmény mellett erősödnek a medencefenék izmai, ami jelentős előny lehet az időskori inkontinenciával szemben. A gyakorlat lényege, hogy aktus közben három másodpercig meg kell feszíteni az izmokat, éppen úgy, mintha vizeletet próbálna visszatartani.

Segíti az alvást

Az orgazmus során felszabaduló oxitocin segíti az alvást is. A jó alvás pedig egy sor más előnnyel jár, kedvezően alakítja a súlyt és a vérnyomást. Erre akkor kell gondolni, amikor férje az aktus után egy perccel már alszik, mint a bunda.

Tiborius Santiago de Sagittario /holisztikus tanácsadó/

BWCN > GASTRO & HOLISTIC CLUB-SERVICE > Tel:++3670/941-1318...... E-mail: varytibor@gmail.com