HOLISTIC MEDIATOR SERVICE


 

„Dr.Curcuma”

*

HOLISTIC HUMAN & MEDIATOR SERVICE

 Alternatív Megoldások a Probléma Mentes Élethez

*

Berater Störungsfreie Lebensdauer

 

Svetovalni Brez Težav življenjska Doba

 

Trouble-free Service Life Consultant

 

*

PSZICHOLGIAI MEGOLDÁSOK HOLISZTIKUS MÓDSZEREKKEL CSALÓDÁS és a BETEGSÉGMENTES ÉLETHEZ

*

 ÉLETHELYZETEK KONFLIKTUSOK ELEMZÉSE, VÉGLEGES MEGOLDÁSA  

link >

 Ganzheitliche Lösungen für Psychologische Krankheit freies Leben

 *

Celovite rešitve za psihološko bolezni prostem življenje

*

 Holistic Solutions for Psychological Disease free Life  Strukturális-"Kémiai"-Energetikai és Informatikai Medicina;


Homeosztázis;
- A homeosztázis a belső környezet dinamikus állandóságát jelenti, az élő szervezetek egyik legfontosabb jellemzője.
Canon vezette be a fogalmat. A belső környezet dinamikus állandósága és stabilitása alatt a megfelelő tápanyag-ellátottságot, a légzési gázok szükséges mennyiségét és minőségét, a testfolyadékok megfelelő mennyiségét, minőségét (térfogat, ionösszetétel, kémhatás, hőmérséklet, ozmotikus nyomás) és a védekező módok meglétét, megfelelő működését értjük.
Ezeket az „összetevőket” az önfenntartó működések biztosítják az élő szervezet számára, a hormon- és az idegrendszer segítségével, amelyeket együttesen önszabályozó működéseknek nevezünk.
A dinamikus állandóságra azért van szükség minden élő szervezet számára, mert a sejtek csak az ősi körülményekhez (az élet megjelenésének ideje) hasonló környezetben képesek létezni és működni, tehát kimondhatjuk, hogy a sejtek számára „életfeltétel” a belső környezet dinamikus stabilitása/állandósága, amely az ősi környezethez -ősóceán - hasonlóvá teszi magukat a sejteket.Holisztika;
A holizmus kifejezés (a görög „holos” szóból) a teljesség figyelembevételét jelenti. A holisztikus szemléletű gyógyítás az embert egésznek tekinti, feltételezi testének, szellemének és érzelmeinek egységét. A holisztikus szemlélettel gyógyító szakember nemcsak a betegséget, a megbetegedett szervet, vagy testrészt, hanem magát a beteget gyógyítja, annak egészségét kívánja helyreállítani, fenntartani.
Bővebben; http://www.lelkititkaink.hu/holisztikus_szemlelet.html

**********************************************************


Ezoterika;
- Bővebb értelemben a lélek belseje felé irányuló utazást, szűkebb értelemben pedig csak a beavatottak számára elérhető misztikus tudást jelent. Az ezotéria az emberiséggel egyidős jelenség, mivel az ember, mint spirituális lény az idők kezdete óta választ keres élete "nagy kérdéseire". Mégis, beszélhetünk az ezotéria újra felfedezéséről, a körülbelül az 1960-as évektől kibontakozó New Age (Új Korszak) mozgalom keretében. Ennek lényege, hogy a kétezer éve tartó, Jézus megjelenésével kezdődött Halak-világkorszakot felváltja az új, a Vízöntő érája.
A szót a történelem folyamán is, és napjainkban is számos eltérő módon alkalmazták, alkalmazzuk, hol tágabb körben általában bármilyen titkos tanokra, hol csak az okkult tanokra.

****************************************************

Ayurvédika;
 Az Ayurvéda szanszkritül élettudományt jelent hagyományos indiai gyógymód, az egészséges, kiegyensúlyozott élet tudománya. A Védák az indiai filozófia legõsibb szent írásai, az i. e. 15. és 5. század között keletkeztek.
Az Ajurvéda alapja a test, a lélek és a szellem egységének feltételezése, amely egység egy nagyobb egész része. A tibeti orvoslás, a gszo-rig, az Ajurvéda adaptációjaként fogható fel.

 http://www.auranka.hu/component/content/article/152/740-ajurveda-terapia.html
*

Radionika;
 A radionika (energiamintázatokon alapuló gyógyítás) a betegség által okozott energiamintázat-torzulások távolból történő meghatározása a betegségek által okozott pszichikus test-ellenállás változás alapján, illetve speciális eszközökkel a beteg  (közvetlen, illetve távolról történő) gyógyítása. A gyógyítás a beteg természetes erőforrásainak és öngyógyuló képességeinek stimulálásán és igénybevételén alapul, oly módon, hogy a beteg távdiagnosztizálását általában radiesztéziai módszerek bevonásával határozzák meg, a terápia pedig vagy telepatikus vagy erő-kisugárzásos módon történik.
 Megfelelő tapasztalatok, egyértelmű és nagyszámú minták hiányában a terápia hatékonyságának meghatározása esetenként nehézséget okoz, ezért alkalmazásának igénye általában ritkaságszámba megy. Speciális igénye miatt az öngyógyítás folyamatában nem jellemző az alkalmazása.

……………………………………………………………………

Új Medicina;
 Dr. Hamer felfedezte hogy minden megbetegedés egy súlyos érzelmi megrázkódtatással keletkezik! Olyan élménysokkal , amely VÁRATLANUL,meglepetés szerűen éri az embert.
A váratlan sokkélmény pillanatában a konfliktus egy előre meghatározott helyen csapódik be, ami sejtleválást okoz, melyet Hamer doktor Hámeri gócnak nevezte el. A  góc a CT- felvételen körkörös koncentrikus gyűrűk formájában jelenik meg. Az agysejtek melyeket a becsapódás ér, elektronikus impulzust és biokémiai jelzéseket adnak a hozzá tartozó szervi sejteknek, mely daganat növekedést, szövet csökkenést, vagy funkció kimaradást okoz, attól függően, hogy melyik agyi részen van a becsapódás középpontja. Ez az indítéka annak hogy az adott konfliktusok összefüggésben vannak az adott agyterületekkel.
 Hamer felfedezéseit több mint 40.000 esettörténettel igazolták.
Dr. Hamer  felfedezése radikális előre lépés az orvostudományban, mert az akadémikus orvoslás számos tudományos felfedezését megdönti.

*


 VÉGRE  MEGÉRTHETJÜK  A  MEGBETEGEDÉST  AMELY EGY  ÖSZJÁTÉK  AZ  AGY  ÉS  A  LÉLEK  KÖZÖTT!

*

 Ezen információk birtokában beigazolódik hogy a rákos daganatoknak a rendeltetésük az, hogy megmentsék az életünket!
A betegség tünetei a gyógyulási  fázisban jelentkeznek, és nem azért jön létre hogy belehaljunk, hanem hogy TÚLÉLJÜK.
Ezért az Új  Germán Orvostudomány szerinti terápiához egészséges emberi gondolkodásra van szükség. A rák és  minden más betegség gyógyítása azzal kezdődik ,hogy a pácienst megszabadítjuk a a pánikfélelemtől, és elmagyarázzuk neki az összefüggéseket, ami merőben más mint az akadémikus orvoslás ezidáig követett terápiájától, ahol a következőket mondják a betegnek :
Hát  sajnos nem tehetünk önért semmit.......
Sugárkezelni kell,....
Kemoterápiára van szüksége.....
Meg kell műteni, ki kell vágni, még az egészségeset is körülötte.....
Gyógyszereket, morfiumot kell adnunk....  
…és  sorolhatnám tovább mi mindennel félemlítik meg a kedves beteget. Nem csoda tehát hogy az újabb és újabb konfliktus-sokkok újabb és újabb betegséget, vagy daganatot idéznek elő.
Magától értetődő tehát, hogy, az Új Germán Medicina segítségével,nagy esélyünk van teljesen meggyógyulni,
és EGÉSZSÉGESSÉ válni!

----------------------------------------------------------

Sex Medicina
/...talán mégsem olyan tabu/
*

A szex és az egészség

A szexuális élet előnyei jelentősen túlmutatnak a hálószoba falain. A nagy hévben senki nem gondol arra, hogy a szex segít többek között az egészséges testsúly megtartásában is. Bár mindennapjainkat átszövi a szexualitás, mégis sokszor megvetéssel vagy éppen elpirulva beszélünk róla. Ezért nem árt, ha megismerjük a szex mint az élet alap kövének néhány jótékony hatását.

 
Csökkenti a stresszt

Nagyon fontos, hogy a szex csökkenti a vérnyomást és a stressz tüneteit. Egy vizsgálat során azt mérték fel kutatók, hogy a különböző szexuális életet élő egyének vérnyomása hogyan változik, ha nagy tömeg előtt kell fejben számolni. Az eredmények azt mutatták, hogy rendezett nemi élet kapcsán alacsonyabb vérnyomások mérhetők.

Erősíti az immunrendszert

A szexuális egészség fizikai egészséget szül. Hetente egy-két alkalom már emeli a vérben az immunglobulin-A szintjét, ez a molekulacsoport a légúti fertőzések ellen véd. Érdekes módon a heti két alkalomnál gyakoribb szexuális élet már nem eredményez olyan kifejezett IgA szintnövekedést.

Égeti a kalóriákat

Harminc perc alatt több mint 85 kalória ég el. Nem sok, de mégis számít: 42 félórás aktus már 3750 kalória, ez több mint fél kiló fogyás. Természetesen ugyanez a hatás 21 egyórás menettel is elérhető. Az optimális fogyasztó hatás érdekében azonban mind fizikai, mind pszichés erőfeszítésre szükség van.

Erősíti a keringési rendszert

Nem igaz, hogy időseknél a szex stroke-ot okozhat. Egy vizsgálatban 914 férfit követtek több mint 20 éven át, és az eredmények szerint nem volt kimutatható összefüggés a stroke és a nemi élet intenzitása között. Fontosabb azonban, hogy a heti két alkalommal gyakorolt szexuális élet felére csökkenti a szívroham kockázatát. 5. Javítja az önbecsülést

Még az egészséges önértékeléssel bíró egyének is élnek szexuális életet azért, hogy elégedettek legyenek magukkal. A jó szex a megfelelő önbecsülésnél kezdődik, de az érzelmes és odaadó aktus javítja is az önbecsülést.

Erősíti az intimitást

A szex és az orgazmus emeli az oxitocin szintjét, ez pedig segíti a bizalmas kapcsolatok kialakulását. Az úgynevezett „szerelem-hormon” hatására nő az igényünk az ölelések, simogatások iránt, és adakozóbbak is leszünk.

Csökkenti a fájdalmat

Az oxitocin felszabadulásakor endorfinok termelődnek, ezek pedig hatékony fájdalomcsillapítók. Kedvezően alakulhat tehát a fejfájás, az ízületi gyulladás és a reuma egy aktus után.

Véd a prosztatarák ellen

A rendszeres magömlés csökkenti a későbbi korban kialakuló prosztatarákot, különösen a huszonéves férfiak esetében. Idősebb korban már alig tulajdonítható védő hatás az ejakulációknak, a húsz éves korban hetente legalább ötszöri magömlés viszont harmadával csökkenti a prosztatarák kockázatát.

Erősíti a medencefenék izmait

Az aktus közben végzett Kegel-gyakorlatok számos előnnyel járnak. Az intenzívebb élmény mellett erősödnek a medencefenék izmai, ami jelentős előny lehet az időskori inkontinenciával szemben. A gyakorlat lényege, hogy aktus közben három másodpercig meg kell feszíteni az izmokat, éppen úgy, mintha vizeletet próbálna visszatartani.

Segíti az alvást

Az orgazmus során felszabaduló oxitocin segíti az alvást is. A jó alvás pedig egy sor más előnnyel jár, kedvezően alakítja a súlyt és a vérnyomást. Erre akkor kell gondolni, amikor férje az aktus után egy perccel már alszik, mint a bunda.

-----------------------------------------------------------


Orthomolekuláris medicina;

...a betegség az egészség hiánya...

Linus Pauling amerikai Nobel-díjas vegyészprofesszor használta elsőként az ortomolekuláris medicina fogalmát. Ezzel jelölte azt a felismerést, hogy az emberi szervezetben a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek optimális koncentrációja szükséges ahhoz, hogy testi, szellemi és lelki téren jó közérzettel rendelkezzünk.

Megfogalmazása a következőképpen hangzott:

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek."

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni. Időközben az ortomolekuláris medicina négy fő tartópillére különült el:

    * Hiányállapotok megszüntetése. Közismert példa erre a terhesség alatt fellépő hipokróm (vashiányos, folsavhiányos) anémia és ennek megszüntetése folsavval és vassal, vagy a hashajtó szerek mértéktelen használata miatt kialakuló kálium- és magnéziumhiány, s ennek kezelése káliumsókkal.
    * Megnövekedett szükséglet. A nagyobb szükséglet egyedi biokémiai adottságok miatt is létrejöhet, főként azonban az anyagcsere megváltozott feltételei és a vele szemben támasztott követelmények következménye. Példaként a műtétet követő magasabb C-vitamin-szükségletet említhetjük.
    * Megavitamin-terápia, mellyel egy-egy tápanyag hatásspektrumát gyógyszerként alkalmazza.
    * Megelőzés. Nagyszabású tanulmányok támasztják alá, hogy a vitaminbevitelnek krónikus-degeneratív betegségek megelőzésében fontos szerepe van.

Összességében elmondható, hogy szinte nincs olyan állapot-legyen az fiziológiás, vagy betegség-amikor ne lenne szükség jól megválasztott és hangsúlyozottan személyre szabott vitamin -nyomelem -ásványi  anyag pótlásra.

Az ortomolekuláris medicina terápiás lehetőségei:

    * Méregtelenítés a sejtekben, a bélflóra szabályozása, regenerálása
    * Az immunrendszer erősítése (védekezőképesség fokozásával)
    * Az oxigénfelhasználás javítása, a sejtlégzés fokozása
    * Védelem a szabad gyökökkel szemben
    * Betegségeket és műtéteket, különösen sugár- vagy kemoterápiát követő hagyományos terápia támogatása (kiegészítése)
    * Egyoldalú táplálkozásból adódó kockázatok megszüntetése
    * Élsportolás támogatása a sejtszintű stressz csökkentésével
    * A teljesítőképesség fokozása
    * A sejtek degenerálódásának kivédése (daganatmegelőzés)
    * A szövetek regenerációs készségének fokozása
    * Krónikus betegségek kezelése, fékentartása

 
Mi az ortomolekuláris orvoslás?


Az ORTOMULEKULÁRIS ORVOSLÁS ott lép közbe, ahol valamilyen hiányállapot áll fenn a „hiányosan táplált sejtek“ szintjén, melyek ezen hiányállapot következtében „elhasználódtak“ és az egészséges működés visszaállításához fontos bioenergetikai anyagokra van szükségük. Ezáltal az optimális működés az egyensúlyi állapotából kizökkentett organizmus számára újból biztosítottá válik.

Mivel az egészség a legfontosabb kincsünk, ezért a legjobbat kell biztosítanunk számára annak érdekében, hogy meg is tudjuk tartani.

Megpróbáltuk feltörni az élet kódját, de nem vesztettük el közben az iránytűt?
Félreértések és előítéletek az ortomolekuláris orvoslással kapcsolatban


Mint az már a közelmúltban feltűnt „új gyógyítási módszerek“ esetében is előfordult, az ortomolekuláris orvoslással kapcsolatban is, különböző híresztelések kerültek ki a köztudatba, melyeket ugyanúgy nehéz tisztázni, mint sok más, az előző időszak új gyógyítási metódusaival kapcsolatban elterjedt dogmákat.


1.pont:

Orvosok és a témát nem ismerők azt a véleményt képviselik, hogy igen sokszor nagyon magasak az adagolási útmutatás által ajánlott dózisok. Állításukat azzal a ténnyel igazolják, hogy a DGE/BAG nemzetközi táplálkozási irányérték mutatók által meghatározott adagok elegendőek.

Ezen érvelés helytelensége abból adódik, hogy ezek az irányértékek alapvetően a normál egészségi állapotú emberek szükségleteire vonatkoznak. Ezt figyelembe véve, minden a témában kompetens tudós tudja, hogy ezek az állítások valójában egy egyszerű elméleti számítási modellen alapulnak. Amerikai tudósok időközben például világosan bebizonyították, hogy a napi C-Vitamin minimális adagja egészséges, 26 és 28 év közötti férfiak (tehát viszonylag fiatalabb életkorúak) esetében legalább 200 mg naponta. Mindezek ellenére a DGE/BGA vaskalapos módon semmit nem változtatott a napi 60 mg ajánlott adagon. Amennyiben egy  abszolút ép és egészséges szervezetről van szó, akkor egyes esetekben ez valóban elegendő lehet, de egyes betegségeknél ez kedvezhet akár a halálos kimenetelű következményeknek is.

A nagyobb mennyiségű tápanyag bevitele már csak azért is szükséges és ajánlott, mert segít az oxidációs stressz leküzdésében; azaz segít megelőzni, hogy a szervezetet a szabad gyökök túlságosan megterheljék.


2. pont:

Sokan a következőképpen élcelődnek: „Ha az ortomolekuláris orvoslás valóban olyan sok eredményt fel tudott volna mutatni az elmúlt időszakban, akkor már réges-régen mindenki erről beszélne.“

Ez egy TÉVHIT! Az tény, hogy az orvoslásnak ez az ága még nem tudta elérni, hogy az őt megillető helyre kerüljön az egészségügyben. Ez a tény azonban nem a hatékonyság hiányán alapul, hanem az ortomolekuláris orvoslással szembeni ellenálláson. A másik ok az, hogy a napjainkban tanított orvoslás számára a megelőzés még idegen gondolatnak számít. Kezelni érthetetlen módon csak akkor kezdenek, ha a megbetegedés jelei már láthatóvá és észrevehetővé váltak. Természetesen ekkor is csak tüneti kezelést folytatnak. Ez a fajta orvoslás végülis azon a tényen alapul, hogy az emberi szervezetet nem egységes egészként, hanem úgymond részeire bontva szemléli.


3. pont:

Az az állítás, hogy a nagy dózisban adott vitaminmennyiség káros hatású a szervezetre, illetve összetételtől függően káros mellékhatásokat okozhat, vagy egyenesen károsan hat HAMIS.

Sokkal inkább helyes az a tény, hogy a betegségek megelőzésében, valamint kezelésénél vannak olyan anyagok, melyeknek nincs, vagy csak igen kevés mellékhatásuk van, ezért a megfelelő adagolás mellett ártalmatlanok.

A szervezet természetes és egyértelmű módon védekezik a túladagolás ellen azáltal, hogy a fölösleges mennyiségű vízben oldható vitaminokat – mint pl. a C-vitamin, vagy a B-vitaminok- egyszerűen kiválasztja.

Arra azonban figyelni kell, hogy a túl nagy mennyiségű A-vitamint a szervezet nem tolerálja. Éppen ezért a veszélytelen A-provitamint kell adagolni.

Mind a kezelőorvosoknak, mind a betegeknek szem előtt kell tartani azt a tényt, hogy az utóbbi 20 évben, a hatósági adatok alapján 100.000-nél is több esetben fordult elő az orvosok által felírt, kémiai alapanyagú gyógyszerek által okozott haláleset.

A mikrotápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek) által okozott halálesetek ezzel szemben olyan ritkán fordulnak elő, hogy csak egyetlenegy ilyen eset ismert!


4. pont:

Az a szóbeszéd terjedt el – még tudományos körökben is-, hogy a nagy mennyiségben adagolt C-vitamin veseköveket okozhat.

TÉVEDÉS!

Már évtizedekkel ezelőtt tanulmányok jelentek meg olyan  kutatásokról, melyek a C-vitamin és a vesekövek közötti összefüggéseket vizsgálták.

Ugyanúgy, mint a „spenótban sok a vas” szóbeszéd esetében, itt is, a napi vitamindózis tekintetében számolták el magukat. Ennek ellenére továbbra is ezt a hibás állítást terjesztik és veszik alapul. Először 1995-ben vizsgálta felül egy tudós ezt az állítást. Vizsgálatai során arra jött rá, hogy akár napi 5 000 gramm C-vitamin sem okoz vesekövet, még abban az esetben sem, ha ez a terápia hosszú időn keresztül tart, amennyiben krónikus vagy súlyos megbetegedés kezelésére(mint pl. rák, reuma, Parkinson-kór) írták elő.

Ennek értelmében tehát a legújabb kutatások eredménye is teljesen ellentétben áll az eddigi állításokkal. Vesekövek a tesztszemélyek esetében kevésbé gyakran fordultak elő!

Tudományos értekezéseiben a kétszeres Nobel-díjas professzor Dr. Linus Pauling  szintén a legújabb kutatások állításait támasztja alá.


5. pont:

Gyakran állítják, hogy a tápanyagpreparátumok és a gyógyszerek összeférhetetlenek egymással.

TÉVEDÉS!

Sőt inkább ajánlatos a mikrotápanyagokat gyógyszerekkel kombinálni, mint például abban az esetben, ha a betegnek citosztatikumot és antibiotikumot írtak elő. Ugyanis ezzel a kombinációval a gyógyszerek mellékhatásai csökkenthetők vagy teljesen kiküszöbölhetők!

6. pont:

Gyakran állítják azt is, hogy elegendő, ha csak egy meghatározott tápanyagpreparátumot viszünk be a szervezetbe.

TÉVEDÉS!

Ez az állítás nem igaz, hiszen sok esetben (súlyos vagy krónikus betegségekben) az egy összetevőből álló preparátum teljesen hatás nélkül maradhat.

Ezért a preparátumok általában célzottan létrehozott kombinációk, melyek ilyen kombinációban tudnak célirányosan hatni ez elérni kívánt eredmény érdekében. Emellett nem szabad elfelejteni azt a tényt sem, hogy minden hatóanyag komplex biokémiai kötésben áll egy másik anyaggal. Ha például hiányzik egy fontos enzim, koenzim vagy vitamin, akkor  meghatározott anyagcsere folyamatok nem tudnak végbemenni. Éppen ezért fontos odafigyelni a helyes tápanyag bevitelre is. Természetesen a helyes tápanyagbevitel is lehetetlen lenne abban az esetben, ha mindig csak egy meghatározott élelmiszert vinnénk be a szervezetünkbe.

Ezzel szemben szerencsére minden egyes étkezés számos tápanyagot rejt magában.


7. pont:

Az a gondolat - hogy  „Mindenből beveszek valamennyit, akkor aztán kielégítően el leszek látva mindennel, amire csak szükségem van.“ – egyszerűen KONTÁRság!

A helyes döntés mindenképpen az, ha képzett szakemberre bízzuk az ortomolekuláris gyógyszerek adagolásának meghatározását. Ugyanis nagyon fontos figyelembe venni  az egyes páciensek anyagcsere állapotát. Szintén nagyon fontos, hogy megelőző intézkedésekről van-e szó, vagy pedig egy vagy több enyhébb, illetve súlyosabb betegséget kezelő terápiás eljárásról. A dózis megállapításánál, illetve a további folyamatos használatnál arra is figyelni kell, hogy a páciens  rendszeresen fogyaszt-e alkoholt, vagy sokat dohányzik-e. A szív- és keringési rendszer betegségeiben szenvedő páciensek a rákbetegségben megbetegedett emberekhez hasonlóan speciális összetevőket tartalmazó kombinácókat igényelnek.
Nem szabad a következő téves gondolatnak sem helyt adni: „A sok többet segít!“

Néhány különleges esetben ugyan nagy mennyiségű tápanyag kívánatos és előírt, de ezekben az esetekben a véleményalkotást bízzuk az erre a kezelési területre hivatott szakemberekre.


8. pont:

Csak a természetes vitaminok segítik a gyógyulást!

HAMIS!

Az emberi szervezetet valójában nem a forrás érdekli, hanem a molekula, és az, hogy azt a céljainak megfelelően, értékesen fel tudja-e használni. Még a  legtermészetesebb vitaminokat és biofaktorokat is kémiai anyagokkal szükséges kezelni annak érdekében, hogy a táplálékból elkülöníthetőek legyenek.

Időközben lehetségessé vált, hogy a természetes vitaminok és bioenergetikai tényezők olyan tisztaságúak maradjanak, hogy semmilyen kémiai üledék ne maradjon mellettük. Itt csak az jelent védelmet, ha csak elismert, engedélyezett, felülvizsgált preparátumokat használunk.

A legjobb egészségmegőrző módszer persze az lenne, ha természetes alapokon nyugvó, teljesértékű táplálkozással tudnánk biztosítani a szervezet számára mindazt, amire az egészség fenntartásához szüksége van. Sajnos ez a lehetőségünk meghiúsul, mivel táplálékunkban egyre kisebb mértékben vannak jelen a létfontosságú anyagok, a kémiai beavatkozások, a műtrágyázás, a permetezés, a teljesen kiszipolyozott termőföld, a radioaktív sugárzás, a génmanipuláció, a levegő szennyezettsége és egyéb káros hatások következtében. Éppen ez az oka annak, hogy nem is olyan egyszerű megszüntetni a hiányállapotokat és a civilizációs ártalmak okozta megbetegedéseket.
 
*********************************************************

Információs Medicina !

Az információs tér kiegészíti a fizikai teret és tartalmazza azokat az információkat, amelyek vezérlik a testi és energetikai folyamatokat. Ez a tanulmány leírja, hogy  Computeres- rendszerünk  hogyan fér hozzá az információs térhez, hogyan nyer onnan információt, és hogyan végez változásokat benne.

Sok olyan jelenség van, amelynek nincs helye a fizika hagyományos világnézetében. A mai fizika minden létezőt anyag vagy energia formájában ír le, amelyek átalakíthatóak egymásba. Azonban az információnak nincs kalóriaértéke, ezért nem lehet a ház fűtéséhez vagy az autókhoz felhasználni, elektromos áramot sem tud generálni; a fizika szerint ezért nem is létezik.

Az információs gyógyításnak jelenleg még nincs megalapozott tudományos háttere. Az információnak fontos szerepe van az egészségben és a betegségben, mivel az élő szervezetben nem csak kémiai folyamatok zajlanak, hanem nagy számban információs folyamatok is. Ezért nagyon
fontos lenne az információs tudomány megalapozása, hasonlóan mint a biokémia.

Az információ fontossága egyértelmű. Ahhoz, hogy életben maradhassunk a természetből különböző informáciokra van szükségünk képek, hangok, illatok formájában. Minden tettünket megelőzi egy az agyban létrejövő információáramlás, így az energia létrehozása gondolkodással és érzelmekkel történik. Bármennyire is így van ez, még sem érjük olyan jól az információ elméletét, mint az energiáét.

Energia blokkról beszélünk, de nem gondolunk az információs blokkra, szóba kerül a kevés energia, de nem a kevés információ, vagy a nem megfelelő energia, de nem a nem megfelelő információ. Különböző minősítéseket használunk az energiára: jó, rossz, magas, alacsony, hiányzó, intenzív, ugyanezeket használhatjuk az információra is. Ha van az
energiának különböző formája akkor az információnak is kell lennie.

Az információs medicinát definiálhatjuk úgy, hogy az a módszer, amely pótolja a hiányzó információkat, eltávolítja az információs blokkokat vagy az idejét múlt információkat. Rendszerünk,   egy számítógépes eszköz arra, hogy megtaláljuk a hiányzó, vagy idejét múlt információs rezonanciákat és kiegyensúlyozzuk azokat. Mivel az információs kapcsolatok sokkal bonyolultabbak, mint a biokémiai kapcsolatok, ezért az eredmények sosem lesznek olyan egyértelműek, mint a labor eredmények a biokémiában. Az információs analízis módszere az egyéni rezonanciák
tesztelése.
Közismert állítás, hogy „az egész több mint a részek összege.” Kijelenthetjük „Az egész a részek összege plusz a kapcsolódó információs alkotórészek.” Például a fa nem csak a biokémiai alkotórészeiből és energiából áll, hanem a levelek alakja, szerkezete, a faj története és minden
tapasztalata esővel, széllel, napsütéssel kapcsolatosan benne van. Vannak olyan funkciói, amelyek nem biokémiai komponensek által zajlanak, mint pl. a szaporodás vagy a tápanyagok átalakítása.

Azoknak a minőségeknek, amelyek nem mérhetők hagyományos fizikai eszközökkel, megvan a kapcsolatuk az információs szinttel. Információs szinten nincsenek pontosan meghatározott dolgok, mint a biokémiai, fizikai vagy szerkezeti szinteken, sokkal inkább a kapcsolatok tárolása történik. Ezt egy ház tervrajzához lehet hasonlítani, ahol a papíron kívül nincs más kézzelfogható dolog, de e nélkül nem létezhetne a ház sem.

Az agy csodálatos módon képes kapcsolódni ehhez az információs mezőhöz, különösen amikor kreatív, intuitív állapotban vagyunk. Ilyenkor felismeri a kapcsolatot, a különböző dolgok, minőségek és folyamatok között. Ezt a csodát a számítógépek mesterséges intelligenciájával még nem vagyunk képesek előállítani. A kreativitás nem lineáris folyamat eredménye.

Ez az állapot a híd az információs térhez és nem csak az emberekre jellemző, hanem a természetben sok helyen megtalálható. Tulajdonképpen a szokásos analitikus
gondolkodás elvág minket attól az agyi állapottól, amely kapcsolódni képes az információs térhez. Az  adott Információs rendszer ezt az állapotot állítja elő nem-lineáris folyamatok segítségével, amely látszólag zaj, valójában
azonban egy komplex holografikus hálózat eredménye.

Statisztikai analízis segítségével gyüjt reprodukálható információkat. Ha ebből a szemszögből tekintünk a betegségre, akkor az rossz, hiányzó vagy idejét múlt kapcsolódások eredménye információs szinten, és a gyógyulás
ezeknek az rossz információs kapcsolatoknak az átírásából következik. A fizikai szinten a rezonancia az energiák mozgásba hozásán alapul.

Mivel a rezonancia az információs kapcsolatokon múlik, ezek a kapcsolatok okozzák az energiaáramlást. Például ha tudjuk (információ) milyen számot kell tárcsázni, akkor ez energiát fog generálni ahhoz hogy felhívjuk a számot.
Fordítva, ha energiát továbbítunk bizonyos információs kapcsolódásokhoz, akkor ez erősíteni fogja a kapcsolatokat. A tanulásnál is ily módon működnek az agyban az információs és energetikai kapcsolatok.  Információs rendszerünk  müködés közben újra beállítja, újra írja, újra konfigurálja az információs kapcsolatokat, amelyek akadályozzák a testben a kiegyensúlyozatlan egészség állapotot.
Összefoglalva: az információs tér nem anyagi és nem is fizikai energiákból áll.

Az időtől és tértől független, valamint hasonlóságon alapul. Az információs térben létrejövő kapcsolatok okozzák a formákat, és az energiaáramlást a fizikai és energetikai térben. Az információs tér kiegészíti a tér és idő világát, ahol minden eseménynek vagy dolognak van információs
előzménye.

Az információs gyógyászat vagy kiegyensúlyozás azt jelenti, hogy változásokat hozunk létre az információs térben, amely utána változásokat generálhat energetikia, biokémiai, és szervi szinteken is.

Információs kiegyenlítés;

Az információs kiegyenlítés analóg azzal, amikor kijavítunk egy szoftver hibát – változásokat hozunk létre egy információs halmazban (szoftver kód), azért hogy változásokat hozzunk létre (egy nem működő" szoftvert működőképessé tegyünk) másodpercek alatt.

Az  információs  rendszer drámaian lecsökkenti azt az időt, amely alatt megtaláljuk a „hibát” azáltal, hogy gyorsan jelzi és felfedi azokat a gyakran nem várt összefüggéseket, amelyek a kliens változó állapotát okozzák. Ezek lehetnek például életmódbeli, csontrendszeri, érzelmi és viselkedési okok is.

Ha visszatekintünk egy kicsit a szoftver hiba hasonlatára, akkor megérthetjük, hogy gyakran a probléma oka nem ez energiára vezethető vissza. Ha több áramot adunk a számítógépnek, ettől a szoftver hiba nem fog kijavulni, hanem inkább kárt teszünk a számítógépben.
Továbbá az Információs Rendszer  lehetővé teszi, hogy információs szinten vizsgáljuk és kiegyensúlyozzuk a szerveket, és azok részeit. Az analízis eredménye táblázatban látszik, és az információs kezelés alatt mutatja a javulás mértékét. Az érzékenyebb egyének érezhetik is az információs kezelést.

Az információs kiegyenlítés mellett  az adott információ, energiával integráltan is képes kisugározni: frekvenciaterápiával, hanggal és fénnyel.

***********************************************************


CellÁdám Teszt


Hogyan segít Önnek egészsége megőrzésében a Celladam teszt?

 A Celladam teszt elsődleges célja, hogy egy egyszerű, nagyon olcsó, ezért széles körben
alkalmazható eljárással, nagy biztonsággal, korai stádiumban kimutathatóak legyenek szerveze-tében azok a jelenségek, amelyek jelenléte az immun egyensúly felborulásához vezethet és amelyek a későbbiek folytán egy esetleges rosszindulatú folyamatban válhatnak a klinika számára is kimutathatóvá.
Ezzel a vizsgálati módszerrel Ön egy óriási lépéselőnyre tehet szert, hiszen a rossz irányba mutató folyamatokról olyan korai stádiumában kaphat figyelmeztető jelzést, amikor is ezeket némi külső támogatással a szervezet még maga is képes visszafordítani. Vagyis a bajt a gyökerénél lehet orvosolni.

A Celladam teszt egy igen egyszerűen és gyorsan végrehajtható eljárás. ÖN felkeresi a dr. Curcuma Rekreációs Gyógyda valamelyikét. A laborban egy rövid adatfelvétel után két ml intravénás vért vesznek Öntől. Ezzel Ön tulajdonképpen már végzett is.
A levett minimális vérmennyiség bealvadása után jutunk a szérumhoz, ami a vizsgálat tárgyát képezi.
A vénás vérből vett két ml mennyiségnek a bealvadása után a szérum /a sárga folyadék/ az ami hordozza azokat az anyagokat, azokat az összetevőket, amelyeket szervezeten kívül meg lehet jeleníteni és az a mi vizsgálataink szerint másképp jellemző az egészséges szervezetre és másképp  a betegre. A beteg szervezetben pedig egy nagyon szoros összefüggést mutat a rosszindulatú daganatokhoz vezető folyamatokkal.

A celladam/CDM/ teszt a szervezetben egy olyan belső hálózat jelenlétére utal, amit rendkívül nehéz érzékelni. A teszt ezt fizikálisan, szervezeten kívül/in vitro/ mutatja ki a vérszérumból.

A vérszérumot szigorúan meghatározott protokoll szerint dehidratáljuk és az így kapott beszáradási képet, amiből hat darab van egy vizsgálati üveglapon, mikroszkópos vizsgálatnak vetjük alá. A levélszirom alakú kép repedési csatornái egy zárt alakzatot alkotva jellemzik a szervezetünkben zajló szöveti szerveződés egyensúlyát. Ez felel meg az egészséges állapotnak. Az ettől eltérő alakzatú beszáradási kép szabálytalan ívű, töredezett repedési csatornái a szöveti szerveződés zavaraira utalnak.

A kiértékelés után az eredményről Ön levélben kap értesítést. Pozitív eredmény esetén javasoljuk a kontrol-vizsgálatot, aminek alapján Ön orvosi tanácsadásunkon vehet részt, és javaslatot kap a megelőzés  ill. a kezelés módjára. A tárgylemezen lévő hat dehidratált szérumcsepp kiértékelésének eredménye egy háromjegyű szám. Az első számjegy a negatív cseppek számát, míg a második számjegy a pozitívakét jelenti. A harmadik számjegynek a későbbiekben lesz jelentősége.

A vizsgálat alapára egységesen 4500 Ft.+kérés szerintA szűrésre előzetesen nem kell bejelentkezni, érkezési sorrendben történik a megadott napon, és általában gyorsan megy.
Nem kell éhgyomorral jönni, de a bőséges, zsíros reggelit kerülni kell.

Cukorbetegség a teszt eredményét nem hamisítja meg.

Gyermekeknek nem javasolt a teszt /ált. 16 év alatt/.

Az eredmény két-három nap alatt készül el. Ha levélben kér visszajelzést, hozzon magával megcímzett, felbélyegzett válaszborítékot.

510-420-as eredmények esetén javasoljuk két hónapos Vitacell kúra után a teszt.
***********************************************************

Peptid Bioregulátorok

"Létezik lehetőség az emberi öregedés folyamatának irányítására"

Az öregedés jellegzetes tünete, hogy a szervezet kevésbé tud adaptálódni. Ennek oka a test sejtjeinek, szerveinek és rendszereinek csökkenő funkcióiban keresendő. Az öregedés során a különböző szervek és rendszerek kölcsönhatásában szabálytalanságok keletkeznek, amelyek a szervezet belső környezetének csökkenő ellenőrzéséhez, az immunrendszer és önszabályozás gyengüléséhez vezetnek.

A kutatók kiemelt figyelmet fordítanak az öregedési folyamat során előforduló változásokra szervezetünk főbb rendszereiben  (az immun-, szív- és ér-, központi ideg - és endokrin rendszerben)  Megállapítható, hogy az öregedő szervezet ösztönzéséhez használt élettani eszközök alkalmazása tudományosan alá van támasztva az öregedési folyamatokról alkotott korszerű elképzelésekkel, ami azt jelenti, hogy létezik reális lehetőség az ember öregedési folyamatának irányítására.

Nem más állítja ezt, mint a Szentpétervári Intézet professzora, Dr. Khavinson, a világszerte méltán elismert gerontológus. Dr. Khavinson több évtizede kutatja az öregedés folyamatát. E témában több száz tanulmányt publikált és több könyvet jelentetett meg, 26 monográfia és 165 szabadalom tulajdonosa. Az ő megközelítése a szervezet sejtmediátorok (peptidek) által működtetett bioregulációs rendszerén alapszik. A peptidek funkciói közé tartozik az információcsere az immun-, ideg-, endokrin és más rendszerek sejtjeinek kölcsönhatása során. A szervezet patológiai állapotában az információcsere folyamata megbomlik. Ennek következtében a torzított információkat szállító peptidek szintézise és felhalmozása gátolja a szervezet rendszereinek harmonikus működését.

Az élettanilag aktív rövid peptideket bármilyen korban célszerű használni az anyagcsere-folyamatok normális szinten tartásához, a megelőzéshez és különböző betegségek gyógyításához, a súlyos betegségek,sérülések, műtétek utáni rehabilitációnál, a szervezet öregedési folyamatának lassítása érdekében.

A peptidek jelentősége

Az ember öregedési folyamatának irányítása tehát a tudomány mai állása szerint reális, amely megközelítés a szervezet sejtmediátorok (peptidek) által működtetett bioregulációs rendszerén alapszik.  A peptidek funkciói közé tartozik az információcsere az immun-, ideg-, endokrin és más rendszerek sejtjeinek kölcsönhatása során, a szervek és  szövetek újjáépítése, megbomlott funkcióinak visszaállítása, és a génaktivitás szabályozása.

Hogyan dolgoznak a peptidek?  A rövid peptidek összekötődnek a megfelelő  gének pontosan meghatározott részeivel, előidézve a DNS molekulák kibontását és a bennük lévő adatok leolvasását. Így jön létre a szövetek korrekciója, azaz a rendellenesség nélküli sejtosztódás.


BWCN > GASTRO & HOLISTIC CLUB-SERVICE > Tel:++3670/941-1318...... E-mail: varytibor@gmail.com